Krakov

Šifra: 0020
6 dana 3 noćenja
  • krakow23
  • krakow33
  • krakoww
  • krakow2
  • krakow21
  • krakow1

Krakow je stara poljska prijestolnica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Stari grad Krakow je uvršten u listu svjetske kulturne baštine UNESCO. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskim trgovima ili u brojnim klubovima.

CIJENA ARANŽMANA Od 365,00 KM
TERMIN 29.12.-03.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
– Prevoz modernim turističkim autobusima. – Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Poljskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
– 3 noćenja sa doručkom u Krakovu, u hotelu IBIS/NOVOTEL 3/4* ili slican
ARANŽMAN NE OBUHVATA
– Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke. – Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.
– Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 12KM.

NAPOMENE:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

• Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj.

• Uslove putovanja možete pronaći na web linku : Nermaris-uslovi putovanja

1

1. DAN (29.12.2017. – PETAK) BiH

Polazak u popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakowu.

2

2. DAN (30.12.2017. – SUBOTA) KRAKOW

Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. Po dolasku slijedi fakultativni obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvjetna vrata, Jevrejska cetvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV vijeka… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3. DAN (31.12.2017. – NEDELJA) KRAKOW – AUŠVIC

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svjetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Zajednički doček Nove godine u nekoj od diskoteka (fakultativno) ili na trgu. SRETNA NOVA 2018. GODINA !!! Zabava do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

4

4. DAN (01.01.2018. –PONEDELJAK) KRAKOW

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu. Noćenje.

5

5. DAN (02.01.2018. – UTORAK) KRAKOW – RUDNIK SOLI

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli “Velička”, koji se takođe nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Spuštanje liftom na dubinu od 100 m i obilazak predivnog podzemnog jezera, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Nakon obilaska povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima polazak za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

6

6. DAN (03.01.2018. – SRIJEDA) BiH

Dolaskom u mjesto polaska u večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

Cijena:365.00 KM