Minhen – Salzburg

Šifra: 0012
6 dana 3 noćenja
  • muenchen-homecompany-start-top
  • safe_image-19
  • advent_weihnachten_salzburg
  • safe_image-21
  • safe_image-22

Minhen se nalazi na obalama rijeke Izar i na obroncima Alpa. Tokom srednjeg vijeka, bio je veoma važna raskrsnica puteva gdje su se ukrštali sjever, jug, istok i zapad Evrope. Takav položaj mu je omogućio da od davnina bude jedan od glavnih trgovačkih centara. To je Minhen i danas pored svih svojih kulturno – istorijskih znamenitosti koji su glavni razlozi za milione turista koji posjećuju glavni grad pokrajine Bavarska u Njemačkoj.

Salzburg kao rodni grad Mozzarta predstavlja svjetsku prijestonicu muzike zbog brojnih festivala koji okupljaju poznate ličnosti iz cijelog svijeta. Salzburg je poznat i po blizini Alpa, zbog čega ga i zovu „Vrata Alpa“.

CIJENA ARANŽMANA 395,00 KM
TERMIN 30.12.-04.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz modernim turističkim autobusima – Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
– 3 noćenja bez doručka u hotelu Ibis Budget Hotel Muenchen City Olympiapark (sobe ½)
ARANŽMAN NE OBUHVATA
– Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke – Fakultativni izlet “Dvorci Bavarske” 55 € po osobi (plaćanje u agenciji).
– Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 12KM. – Doplata za 1/1 sobu 130,00KM po osobi.

FAKULTATIVNIIZLETI:
• Izlet “Dvorci Bavarske” sa posjetom dvorcima Herenkimze, Linderhof i Nojšvanštajn, kao i gradića Oberamergau. Cijena paketa: 55 €. U cijenu je uključeno: prijevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge vodiča.
• Minimum za realizaciju izleta je 30 ljudi.

NAPOMENE:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

• Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

• Uslove putovanja možete pronaći na web linku : Nermaris-uslovi putovanja

1

1. DAN (30.12.2017. Subota) BiH

Polazak, noćna vožnja prema Njemačkoj, preko Hrvatske,Slovenije i Austrije, sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe.

2

2. DAN (31.12.2017. Nedelja) SLOVENIJA – AUSTRIJA – MINHEN

Iz Slovenije ulazimo u Austriju kroz tunel “Karavanke” i krećemo prema Njemačkoj. Vožnja pored Salzburga prema Minhenu. U prijepodnevnim satima stižemo u glavni grad Bavarske. Fakultativno razgledanje i upoznavanje grada: Centralni trg Marineplatz sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i Bavarska državna biblioteka, Ludvig – Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo…slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nakon slobodnog vremena pripreme za novogodišnju noć. Mogućnost fakultativnog odlaska na doček Nove godine. Noćenje.

3

3. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) MINHEN

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti… (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo…individualna kupovina ulaznica). Mogućnost fakultativnog odlaska u neku od pivnica za reprizu Nove godine. Noćenje.

4

4. DAN (02.01.2018.Utorak) MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN

Doručak. Fakultativni obilazak dvorca Linderhof, Nojšvanštajn i gradića Oberamergau – cca 250 km. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX vijeka). To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg prelijepog mjesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. vijeka, uz učešće preko hiljadu mještana. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

5

5. DAN (03.01.2018. Srijeda) MINHEN – dvorac HERENKIMZE – SALZBURG

Doručak. Polazak prema gradiću Prien i najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, fakultativna vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Poslije obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini njemačko – austrijske granice. Ovaj prelijepi grad na obroncima Alpa nazivaju i „Vratima Alpa“. Salzburg je dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a uredili su, znatnim dijelom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. vijeka. Obilazak centra grada: Mozzartova rodna kuća, dvorac Mirabel, Stari trg, Mozzartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vrijeme. Polazak za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku

6

6. DAN (04.01.2017. četvrtak) BiH

Dolazak na mjesto polaska u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena:395.00 KM