Valencia & Barcelona – Avio

Šifra: 0018
6 dana 5 noćenja
  • barc23
  • barc3324
  • barcelona12
  • barcelona23
  • barcelona123
  • valbarc12
  • valencia1
  • valencia12
  • valencia21

Valensija – je grad koji je do sada oduševio sve naše putnike. Valensija je favorit iz drugog plana jer po mišljenju mnogih, možda je i najljepši španski grad. Jedno je sigurno – ovo je grad koji vrijedi posjetiti. Zato predlažemo da se upoznate sa ovim fantastičnim, gradom koji oduševljava ljepotom, atmosferom, arhitekturom, kako starom tako i novom jer je baš u ovom gradu najznačajniji moderni arhitekta Santjago Kalatrava se rodio i napravio spektakularni „Grad umjetnosti i nauke“. U ovom gradu nastalo je i čuveno špansko jelo paelja (paella).
Barselona, nesumljivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpiskih igara 1992, Svjetskog prvensta u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj… pa se Barselona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti.

CIJENA ARANŽMANA 1199,00 KM
TERMIN 30.12.2017. – 04.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
– Transferi autobusom Sarajevo – Aerodrom Ćilipi – Sarajevo – Troškovi organizovanja putovanja
– Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barselona – Dubrovnik  – Hotelski smještaj u Valensiji, hotel Eurostar Rey Don Jaime 4* (3 noćenje sa doručkom)
– Transfer Barselona-Valensija-Barselona  – Hotelski smještaj u Barseloni, 3* (2 noćenje sa doručkom)
– Obilasci prema programu – Usluge vodiča
ARANŽMAN NE OBUHVATA
– Aerodromske takse 195 KM – Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
– Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu  – Lokalne turističke takse

 

NAPOMENE:

• Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.

• Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.

• Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

• Uslove putovanja možete pronaći na web linku : Nermaris-uslovi putovanja

1

1. DAN 30.12.2017. Subota – BARSELONA – VALENSIJA

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 01:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barselonu u 10:10h. Dolazak u Barselonu u 12:30h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Valensije. Po dolasku smještaj u hotel Eurostars Rey Don Jaime 4*. Slobodno vijeme. Noćenje.

2

2. DAN 31.12.2018. Nedelja – VALENSIJA

Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Obilazak centralnog dijela grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posledica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

3

3. DAN 01.01.2018. Ponedjeljak – VALENSIJA

Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, jer je u neposrednoj blizini hotela, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksu. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Slobodno vrijeme za šetnju ovim prelijepim gradom. Moguć organizovani odlazak u restoran na čuveni specijalitet ovog grada, paelju. Noćenje.

4

4. DAN 02.01.2018. Utorak – VALENSIJA-BARSELONA

Doručak. Polazak za Barselonu. Po dolasku, cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram “Sveta Porodica” najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Smještaj u hotel. Noćenje.

5

5. DAN 03.01.2018. Srijeda – BARSELONA

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla,… Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, vostanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,.. a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El corte ingles”. Noćenje.

6

6. DAN 04.01.2018. Cetvrtak – BARSELONA – DUBROVNIK – SARAJEVO

Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 10:00h. Po slijetanju u 12:20h, nastavak putovanja do BiH.

Cijena:1,199.00 KM