Atina

Šifra: 0005
6 dana 3 noćenja
  • atina
  • atina7
  • atina2
  • atina1
  • atina3
  • atina4
  • atina_

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolIJevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

 

CIJENA ARANŽMANA Od 425,00 KM
TERMIN 29.12.-03.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
– Prevoz modernim turističkim autobusima – Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Grčkoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
– 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Atini u hotelu 3* (sobe 1/3, 1/2).
ARANŽMAN NE OBUHVATA
– Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje – Grčko veče 30 EUR
– Panoramski obilazak Atine 15 EUR – Akropolj 20 EUR
– Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM – Peloponez 45 EUR

NAPOMENE:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
• Uslove putovanja možete pronaći na web linku : Nermaris-uslovi putovanja

1

1. DAN 29.12.2017. / PETAK / – BiH

Polazak, vožnja kroz BiH, Srbiju, Makedoniju. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Atini.

2

2. DAN 30.12.2017. / SUBOTA / – ATINA

Dolazak u Atinu u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3

3. DAN 31.12.2017. / NEDJELJA / – ATINA – AKOROPOLJ

Doručak. Odlazak na fakultativno panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma… mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine (predviđen je individualni obilazak). Povratak u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2018. GODINE. Noćenje.

4

4. DAN 01.01.2018. / PONEDJELJAK / – ATINA – PELEPONEZ – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posjetom Agamemnonovoj Mikeni – Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim posjeta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslije podnevnim satima povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5

5. DAN 02.01.2018. / UTORAK / – ATINA

Doručak. Napuštanje soba. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH.

6

6. DAN 03.01.2018. / SRIJEDA / – BiH 02.01.2018. / UTORAK / – ATINA

Doručak. Napuštanje soba. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH. Dolazak u BiH u podnevnim satima.

Cijena:425.00 KM