Berlin

Šifra: 0007
6 dana 3 noćenja
  • filepict-1388482144
  • berlinw
  • berlin2
  • berlin21
  • berlinm
  • berlin1

Berlin, ponovo otkrivena i ujedinjena prijestolnica Njemačke i Europe, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim historijskim spomenicima. Smješten na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Europe. Duga historija njemačkog naroda, nekad ponosna i slavna, a nekad tragična i tužna, najbolje se osjeća u Berlinu. Brojni posjetioci su oduševljeni znamenitostima iz vremena carskog Berlina, “ožiljcima” iz vremena nacizma i simbolima podijeljenog grada i naroda između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka. Berlin je danas grad koji se ponosi modernom arhitekturom, jakom klupskom scenom i veoma mladim stanovništvom.

CIJENA ARANŽMANA Od 485,00 KM
TERMIN 29.12.-03.01.2018.
ARANŽMAN OBUHVATA
– Prevoz modernim turističkim autobusima – Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Njemačkoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
– 3 noćenja bez doručka u Berlinu u hotelu 2/3*,u odabranim sobama.
ARANŽMAN NE OBUHVATA
– Fakultativne izlete i ulaznice planirane po programu. – Putničko zdravstveno osiguranje 12KM

NAPOMENE:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

• Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

• Uslove putovanja možete pronaći na web linku : Nermaris-uslovi putovanja

1

1. DAN (29.12.2017. Petak) BiH

Polazak, noćna vožnja prema Berlinu preko Hrvatske, Slovenije, Austrije.

2

2. DAN (30.12.2017. Subota) BERLIN

Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme za odmor. Upoznavanje znamenitosti Berlina koje najbolje oslikavaju historiju grada i njemačkog naroda. FAKULTATIVNO razgledanje grada: Kurfurstendamm sa Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Kaufhaus des Westens, Potsdamer Platz sa modernim Sony Center-om, Berliner Siegessäule, Holocaust-Mahnmal. Šetnja po historijskom centru Berlina: Brandenburger Tor, ostaci Berliner Mauer, Unter den Linden, hotel Adlon, Gendarmenmarkt, Humboldt-Universität, Deutsche Staatsoper, Berliner Dom, Altes Museum, Rotes Rathaus, Nikolaikirche, Fernsehturm do Alexanderplatz-a na kojem se nalazi veliki tržni centar Galeria Kaufhof, novi centar grada. Slobodno vrijeme za kupovinu ili obilazak muzeja i znamenitosti. Odlazak do nekog od brojnih klubova po kojima je Berlin čuven. Noćenje.

3

3. DAN (31.12.2017. Nedelja) BERLIN

Dan predviđen za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet u Potsdam. Razgledanje grada: Glienicker Brücke, Park i Schloss Sanssouci… Nakon slobodnog vremena, povratak u hotel i pripreme za Novogodišnju noć… Noćenje.

4

4. DAN (01.01.2018. Ponedeljak) BERLIN

Slobodno vrijeme za individualne atktivnosti ili cjelodnevni fakultativni izlet do obližnjeg „Tropskog ostrva“, jedinstvenog u Evropi, usred, snjegom i ledom okovane, srednje Europe, iskoristite prvi dan Nove godine da se kupate na „pravom“ tropskom ostrvu u kojem je temperatura vazduha konstantno 26°C, a temperatura vode između 28° i 31°C! Povratak u hotel. Odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.

5

5. DAN (02.01.2018. Utorak) BERLIN – BiH

Drugi dan fakultativnog upoznavanja Berlina: Schloss Charlottenburg, Olimpyastadion, Reichstag i penjanje na veličanstvenu kupolu. Šetnja pored Holocaust-Mahnmal do Potsdamer Platz-a, koji oslikava modernu arhitekturu zapadnog Berlina; nastavak šetnje prema muzeju na otvorenom (Topografie des Terrors) i dolazak do Checkpoint Charlie, nekadašnje granice između Istočnog i Zapadnog Berlina, Friedrichstrasse. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večernji polazak prema BiH, istom relacijom kao u dolasku, uz usputna zadržavanja po potrebi grupe.

6

6. DAN (03.01.2018. Srijeda) BiH

Polazak za BiH. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Cijena:485.00 KM